s.a.y.a.s.i.m.p.l.e

s.a.y.a.s.i.m.p.l.e
War Memorial Kundasang

Followers

Menanti Tarikh Itu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 2 January 2013

SeLamat Tahun 2013.. (^_^)

assalamualaikum...
selamat tahun baru kepada followers.. tentu ramai yang dah berazam baru kan..? seperti biasa topic utama setiap kali melangkah ke tahun yang baru, semua perkara pun mesti nak berkait dgn benda-benda yang baru... tapi macamana pulak dengan azam atau matlamat yang lepas..? kalau belum tercapai, teruskan usaha untuk mencapainya.. jangan dibiarkan sepi... ada sesetengah orang dia jenis suka hebahkan apa azam dia tahun niey... contohnya : "aku nak beli Fairlady tahun niey" ade jugak yang suka simpan dalam hati.. kedua-duanya bagus.. so, korang yang mane satu..? tak kisahlah yang mane satu pon.. janji korang buat perkara yang elok.. berniat yang baik pasti Allah bantu korang.. hari kedua tahun baru niey selalunya orang dah tak berape kisah sangat.. tapi aku kisah sebab makin hari makin dekat masa itu..? mase ape tue..? maknanye cuti aku dah nak habis... :-( lebih kurang 2 minggu aku berada di kampung halaman.. sungguh tenang aku rasakan.. cuma aku kuat berjalan.. hehehe.. sampaikan ade orang tue dia terasa sebab katenye aku selalu tinggalkan dia.. maaflar sayang.. kadang-kadang aku buat kerja sampai tak ingat orang lain.. aku pulak jenis tak pandai nak buat 3,4 kerja dalam satu-satu masa.. maklumlah bila kite jarang-jarang balik kampung, nak-nak pulak yang pergi latihan, pasti orang akan tegur perubahan kite.. yang paling ketara bila kulit muka aku jagi gelap.. tue bermakna sebelum niey aku putih..(perasan jap) hehehe.. semua orang nak tegur aku dah hitam..ermm maksud aku sun burn..huhu.. of course lar makcik, pakcik, akak, adik, abang, saya bekerja dibawah matahari sebelum niey... jadi, jangan lar risau.. saya okay..hehe.. sentap babe!! pernah jugak rase down tapi aku buat tak taw jer.. pie lantaklar orang nak cakap ape..kan.. semoga apa yang korang hajatkan tahun tercapai.. yang penting usaha dari berkata-kata.. salam sayang dari tyra.akasia. (^_^)

No comments:

Post a Comment

saya amat mengalu-alukan comment anda (*_*)

Kawan-Kawan nak Follow Gune Email Pun Boleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...